Бамбук

Бамбук на Нова ера

Бамбукът отстранява свободните радикали, инхибира пероксидацията на липидите, почиства кръвоносните съдове, както повлиява добре сърдечно съдовата система и мозъчната дейност. Бамбукът има силно имуностимулиращо действие, което помага на тялото да бъде устойчиво на околната среда.

Бамбукът може да бъде употребяван както като храна, така и като лекарствен продукт. Изследванията показват, че бамбуковите листа нямат токсичен или друг вреден ефект върху организма, както не съдържа хормони или нехранителни вещества, което под помага метаболизма.

Бамбук за здравето – извлечен е от бамбук Lofatherum gracilе чрез съвременна биотехнология е първият високотехнологичен натурален продукт, базиран на високата концентрация на флавоноиди. Структурата на флавоноидите в бамбуковите листа е идентична със структурата на човешкия хемоглобин.

Във всяка таблетка се съдържат 17,5 мг флавоноиди. Съдържа голямо количество биологично активни и хранителни вещества (флавоноиди, лактони, полизахариди, хлорофили, аминокиселини, витамини и микроелементи). Този естествен продукт НЕ съдържа хормони, токсини и химически съставки. Фармакологични тестове показват, че не предизвиква токсични и нежелани реакции и се отличава с устойчивост на високи температури.

Бамбукът е едно от най-ценните растения в света. Прилага се като лекарствен продукт още отпреди 1500 години в Китай. Екстракт от листата му се използва като храна, антиоксидант, лекарство и козметично средство.

Препоръчителната дневна доза (6 таблетки) съдържа Флавоноиди – 60,9мг (удовлетворява двойно пълната дневна нужда на организма и не превишава максимално допустимия прием от 1 г. на ден).

Вътрешно:
Защитава сърдечно-съдовата система (укрепва стените на съдовете и ги прави еластични, разрежда кръвта, намалява риска от инфаркт, нормализира кръвното налягане и венозния кръвоток).

Срещу бактерии, вируси, гъби и паразити.

Укрепва имунната система, има анти-оксидантни и антисептични свойства.

Подобрява микро-циркулацията и мозъчното кръво-обръщение. Стимулира мозъчната дейност, подобрява паметта и съня.

Регулира нивата на холестерола, повишава добрия – HDL и понижава лошия – LDL.

Ефективен при пептична язва и хранителни разстройства.

Алкализира pH на организма, което спира условия за развитие на паразити и тумори.

Намалява липидните нива в кръвта и регулира нивата на кръвната захар.

Бамбукът е едно от най-ценните растения на света. Прилага се като лекарствен продукт още от преди 1500г. в Китай. Екстракт от листата му се използва като храна, антиоксидант, лекарство и козметично средство. Има както вътрешно, така и външно приложение. Според китайската медицина Бамбук притежава студената Ин-природа и затова в комбинация с Боров прашец, който има гореща Ян-природа води до изумителен баланс на човешкото тяло .В Китайската медицина, Ин и Ян са женската и мъжката енергия, които е необходимо да са в равновесие, за да бъде здрав организмът. Именно това се постига с комбинацията от тези два продукта – Бамбук и Боров прашец.