Ера Нова

Хранителни добавки "Нова ера"

Бамбук за здравето на таблетки

Натто

Срещу тромбози

95.95 лв.

Сърце и съдове
,
Метаболизъм

Натто е вид специфична традиционна японска храна, която се приготвя от ферментирали соеви зърна в специална закваска. Съдържа голямо количество протеини, витамините А, С и отгрупата В и минералите калций, магнезий, желязо, фосфор и мед. Натто е богат на ензима натокиназа и витамин К2, които се свързват с множество здравословни ползи. Не случайно го наричат Японската храна на дълголетието.

Богатото съдържание на ензима натокиназа в натто помага за разграждане на фибрина в кръвта, който предизвиква образуване на тромби, стесняване и запушване на кръвоносните съдове и повишено кръвно налягане. В човешкия организъм този ензим живее до 12 часа. Урокиназата има аналогичен ефект, но живее в организма от 4 до 20 минути. Изследванията показват, че ефектът на тромболизата протича около 12 пъти по-бързо при приема на неголямо количество наттокиназа, отколкото при значително количество урокиназа

Вътрешно
Разумното съотношение и синергията между четирите компонента ускорява тромболизата, активизира кръво-обращението, спира запушването на съдовете, намалява вискозитета на кръвта и защитава сърдечно-съдовата система.

Натто премахва прекомерното количество фибрин – неглобуларен белтък, причина за появата на тромба.

Подобрява микрофлората на стомашно-чревния тракт.

Витамин К - намалява болката в ставите, превенция срещу остеопороза.

Ефективен при болест на Алцхаймер (унищожава амилоидните влакна).

Намалява съсирването на кръвта, което помага при инфаркт на миокарда, инсулт и белодробна емболия.

Глогът очиства „боклука” от съдовете. За по-добро храносмилане и при запушване на енергията Ки. За укрепване на сърдечните мускули, подобрява кръво-обращението.

Гроздето разширява съдовете и повишава циркулацията на кръвта, освен това билогично-актвният ресвератрол, който се съдържа в него, е силен антиоксидант – убива бактерии, вируси, гъбички. Ликвидира свободните радикали. Увеличава глюкозната толерантност на диабетици. Поправя увредена ДНК в клетките.

Нарът защитава и възстановява стените на съдовете, прави ги еластични и нечупливи. Съдържа много фито- вещества, защитаващи слизестите повърхности на артериите от увреждания и възпаления, способен е да извежда холестерола от организма, да разрежда кръвта и да очиства стените на съдовете от плаки.