Ера Нова

Хранителни добавки "Нова ера"

Боров прашец на таблетки

Боров прашец

Универсална храна

40 лв.

Имунитет
,
Метаболизъм
,
Спорт

форма: 108 табл.

състав: Боров прашец, Тръстикова захар, Декстрин

прием: 3х2 табл. се смучат, дъвчат или пият с вода 30 мин. преди хранене.

противопоказания: Бременност, кърмене и алергия към някоя от съставките.

Боровият прашец "Guozhen" (в превод "Национално съкровище") представлява уникален комплекс на пълноценното клетъчно хранене. Учените откриват, че в прашеца на само два вида бор (масонски и маслен), растящи в Китай, се съдържат 268 полезни вещества: около 20 аминокиселини, над 30 микроелемента, около 100 ензима и коензима, мастни киселини, богат набор от витамини, при това в подходящото съотношение. Това творение на природата дава на човешкото тяло, всичко необходимо като хранителен запас за съществуването му. Ето защо се нарича "Съкровище", "Дар от бога към човека", "Източник на младостта и здравето" и става Държавно достояние.

Поради богатият си състав (той съдържа всичко основно за нуждите на организма) боровият прашец може да се ползва като универсална добавка. Боровият прашец променя средата в тялото от кисела в алкална, природен антидепресант и хормонален регулатор е, мощен антиоксидант, храни клетката с пълноценна, жива храна и така нормализира всички процеси в тялото, вкл. и обмяната на веществата. Естественият размер на молекулите на боровия прашец е 3 нанометра, (а на междуклетъчното разстояние е 6-7), поради което се усвоява напълно и започва действието си мигновено. Той е единственият известен на хората продукт, който съчетава свойствата на храна и лекарство.

Боровият прашец е натурален био продукт и една от най ценните съставки, използвана в медицината от векове в древните китайски рецепти. В азиатската култура е описван като мощен имуностимулатор и един от най-добрите източници на енергия. Прашецът се смята за "единственият комплексен хранителен продукт в света". Извлича се от мъжките борови шишарки. Докато женските имат единствено спомагателна роля за разтежа на дървото, то мъжките шишарки са тези, от които се добиват здравословните полени. Той съдържа всички важни за живота хранителни вещества, уникални по природата си. Плодовете и зеленчуците, които ние използваме за храна, съдържат до 90 - 92% вода, като след дехидратацията им, в тях остава по - малко от 10% изходно тегло. С прашецът всичко е обратно след дехидратацията той запазва 94,7% от изходното си тегло.

Можем да го приемаме като свръхконцентрирана храна, несъпоставима с други хранителни продукти в природата. Боровият прашец притежава най-добрите природни компоненти с високо съдържание на уникални елементи и това го превръща в най-съвършената хранителна добавка, която дава жизненост. Той е най-добрата храна на клетъчно ниво. Хората, които го консумират, се радват на здраве и дълголетие, присъщи на един бор. Също така се използва в козметиката и ни дава възможност да бъдем красиви.

Прашецът съдържа различни хранителни вещества и биоактивни компоненти, които оказват голямо влияние на обмяната на веществата в организма и превъзходно регулират физиологичната активност на почти всички органи. За изследването на тези функции на прашеца се обединили Лабораторията за изследване на микроелементите, Главната болница НОАК и Институтът по физиология на храненето (Европейски изследователски център за изучаване на микроелементите) в Техническия университет в Мюнхен, които в началото на 90-те години си сътрудничели по програма "Изследване на хранителните и физиологични функции на китайския боров прашец." Резултатите от тази програма, публикувани през пролетта на 1994 г., потвърдили, че боровият прашец съдържа хранителни вещества, необходими за продължителния живот на организма. Ценността на боровия прашец е в неговата комплексност и оптималното съчетание на хранителни вещества. Още по- ценно е, че всички те са биологически активни.

Вещества и елементи:
1. ПРОТЕИНИ.
2. АМИНОКИСЕЛИНИ.
3. НУКЛЕИНОВИ КИСЕЛИНИ.
4. МАСТНОРАЗТВОРИМИ ВИТАМИНИ - витамини А, D3, E.
5. ВОДОРАЗТВОРИМИ ВИТАМИНИ - витамини B1, В2, В6, С; Никотинова киселина (витамин PP); Фолева киселина.
6. ОБЩО СЪДЪРЖАНИЕ НА ФЛАВОН.
7. ХОЛИН.
8. МИНЕРАЛИ.
9. ОСНОВНИ МАКРОЕЛЕМЕНТИ - Калций, Магнезии, Фосфор, Натрий, Калий, Силиций.
10. ОСНОВНИ МИКРОЕЛЕМЕНТИ - Желязо, Мед, Цинк, Селен, Манган, Молибден.
11. въглехидрати - Нишесте и Захариди; Хранителни влакна (Целулоза, Хемицелулоза, Лигнин, Пектин, Агар).
12. МАЗНИНИ.

В 3 гр., което е препоръчителната дневна доза (6 таблетки или 1 супена лъжица), се съдържат:

Бета Каротин - 8 mcg;
Витамин А - 3 mcg;
Витамин B1 (Тиамин) - 182 mcg;
Витамин B2 (Рибофлавин) - 15 mcg;
Витамин B3 (Ниацин) - 427 mcg;
Витамин B6 (Пиридоксин) - 39 mcg
Витамин B9 (Фолиева киселина) - 28 mcg;
Витамин C - 1686 mcg;
Витамин E - 97 mcg;
Витамин D - 7 mcg; Желязо - 0.09 mg;
Калий - 33.9 mg;
Калций - 2.4 mg;
Магнезий - 3.3 mg;
Манган - 0.3 mg;
Селен - 0.6 mcg;
Фосфор - 89.6 mg;
Цинк - 0.09 mg;
Аланин - 17 mg;
Аргинин - 30 mg;
Аспартинова киселина - 33 mg;
Валин - 19 mg;
Глицин - 21 mg;
Глутаминова киселина - 47 mg;
Изолевцин - 16 mg;
Левцин - 25 mg;
Лизин - 24 mg;
Пролин - 26 mg;
Серин - 16 mg;
Тирозин - 11 mg;
Треонин - 15 mg;
Триптофан - 4 mg;
Фенилаланин - 17 mg; Хистидин - 6 mg;
Цистеин - 3 mg.

Боровият прашец съдържа още Алфа-линоленова киселина, Ензими, Инозитол, Кверцетин, Коензими, Лигнани, Монозахариди, МСМ, Нуклеинови киселини, Олеинова киселина, Полизахариди, Полифеноли, Проантоцианидини, Ресвератрол, Рутин, Супероксиддисмутаза (SOD), Флавоноиди, Фибри, Фитостероли.

Боровият прашец притежава адаптогенен характер, благодарение на който ще се погрижи за конкретните нужди на Вашия организъм и ще приложи действието си в областите, където е необходимо. Той е лек, който може да се приема продължително време без да окаже някакви странични ефекти.

Ползи от приема на боров прашец:
засилва имунитета;
защитава организма от бактерии и вируси;
има силни противовъзпалителни свойства;
притежава антитуморно действие - съдържа стероид, активен срещу рака на простатата и гърдата, който възпрепятства и спира растежа на туморните клетки и тяхното мултиплициране;
помага за по-бързо възстановяване след химиотерапия;
регулира функциите на храносмилателната система и помага при запек;
повишава енергийните нива и премахва умората;
засилва паметта и концентрацията;
стимулира регенерацията на черния дроб;
подобрява дейността на сърдечно-съдовата система и понижава кръвното налягане;
укрепва стените на кръвоносните съдове;
намалява холестерола;
стимулира производството на инсулин и стабилизира нивата на кръвната захар;
влияе добре на костната система;
помага за превенция на дегенеративни състояния;
увеличава нивата на тестостерон в кръвта;
стимулира освобождаването на хормона на растежа;
влияе върху хормоналния баланс в човешкия организъм, регулирайки съотношението между андрогени и естрогени;
подобрява функцията на жлезите с вътрешна секреция;
регулира размера на простатната жлеза - намалява я в случаите, когато е уголемена, и я увеличава, когато е твърде малка или има опасност от атрофиране;
влияе благоприятно върху женското либидо и засилва удоволствието при сексуален акт;
подобрява плодовитостта;
помага за облекчаване на симптомите и дискомфорта през периода на менопауза.

Боровият прашец може да се прилага и външно:
успешно повлиява различни кожни проблеми - акне, екземи, подсичане, импетиго;
заздравява, хидратира и регенерира кожата;
притежава изразено анти-ейдж действие.
Боровият прашец представлява жизненоважна суперхрана, която значително ще подобри хранителния ви режим и общото Ви здравословно състояние.

Боровият прашец е полезен с това, че може да се ползва за храна, профилактика, лечение, както и средство против стареене, удължава живота, основен продукт с високо качество. В глобален план може да способства за решаване на проблема със световния глад, защото е не само хранителна добавка, но и пълноценна храна.