Ера Нова

Хранителни добавки "Нова ера"

Боров прашец на таблетки

Боров прашец

Универсална храна

39.95 лв.

Имунитет
,
Метаболизъм
,
Спорт

Боровият прашец "Guozhen" (в превод "Национално съкровище") е уникален комплекс за пълноценното клетъчно хранене. Учените откриват, че в прашеца на два вида бор (масонски и маслен), растящи в Китай, се съдържат 268 полезни вещества: около 20 аминокиселини, над 30 микроелемента, около 100 ензима и коензима, мастни киселини, богат набор от витамини, при това в подходящото съотношение. Това творение на природата дава на човешкото тяло, всичко необходимо като хранителен запас за съществуването му. Ето защо се нарича "Съкровище", "Дар от бога към човека", "Източник на младостта и здравето" и става държавно достояние на Китай.

Поради богатият си състав (той съдържа всичко основно за нуждите на организма) боровият прашец може да се ползва като универсална добавка. Боровият прашец променя средата в тялото от кисела в алкална, природен антидепресант и хормонален регулатор е, мощен антиоксидант, храни клетката с пълноценна, жива храна и така нормализира всички процеси в тялото, вкл. и обмяната на веществата. Естественият размер на молекулите на боровия прашец е 3 нанометра, (а на междуклетъчното разстояние е 6-7), поради което се усвоява напълно и започва действието си мигновено. Съчетава свойствата на храна и лекарство.

Боровият прашец е натурален био продукт и една от най ценните съставки, използвана в медицината от векове в древните китайски рецепти. В азиатската култура е описван като мощен имуностимулатор и един от най-добрите източници на енергия. Прашецът се смята за "единственият комплексен хранителен продукт в света". Извлича се от мъжките борови шишарки. Той съдържа всички важни за живота хранителни вещества, уникални по природата си. Плодовете и зеленчуците, които ние използваме за храна, съдържат до 90 - 92% вода, като след дехидратацията им, в тях остава по - малко от 10% изходно тегло. С прашецът всичко е обратно след дехидратацията той запазва 94,7% от изходното си тегло.

Можем да го приемаме като свръхконцентрирана храна, несъпоставима с други хранителни продукти в природата. Боровият прашец притежава най-добрите природни компоненти с високо съдържание на уникални елементи и това го превръща в най-съвършената хранителна добавка, която дава жизненост. Той е най-добрата храна на клетъчно ниво. Хората, които го консумират, се радват на здраве и дълголетие, присъщи на един бор. Също така се използва в козметиката и ни дава възможност да бъдем красиви.

Прашецът съдържа различни хранителни вещества и биоактивни компоненти, които оказват голямо влияние на обмяната на веществата в организма и превъзходно регулират физиологичната активност на почти всички органи. За изследването на тези функции на прашеца се обединили Лабораторията за изследване на микроелементите, Главната болница НОАК и Институтът по физиология на храненето (Европейски изследователски център за изучаване на микроелементите) в Техническия университет в Мюнхен, които в началото на 90-те години си сътрудничели по програма "Изследване на хранителните и физиологични функции на китайския боров прашец." Резултатите от тази програма, публикувани през пролетта на 1994 г., потвърдили, че боровият прашец съдържа хранителни вещества, необходими за продължителния живот на организма. Ценността на боровия прашец е в неговата комплексност и оптималното съчетание на хранителни вещества, които са и биологично активни.

В 3 гр., което е нужната дневна доза (6 таблетки или 1 супена лъжица), се съдържат:

Боровият прашец съдържа още Алфа-линоленова киселина, Ензими, Инозитол, Кверцетин, Коензими, Лигнани, Монозахариди, МСМ, Нуклеинови киселини, Олеинова киселина, Полизахариди, Полифеноли, Проантоцианидини, Ресвератрол, Рутин, Супероксиддисмутаза (SOD), Флавоноиди, Фибри, Фитостероли.

Боровият прашец притежава адаптогенен характер, благодарение на който ще се погрижи за конкретните нужди на Вашия организъм и ще приложи действието си в областите, където е необходимо. Той е лек, който може да се приема продължително време без да окаже някакви странични ефекти. Може да се прилага вътрешно и външно.

Вътрешно:
Имуно-модулатор (укрепва имунитета, бори се с вируси, бактерии, алергични проблеми).

Подобрява работата на сърдечно-съдовата система, укрепва кръвоносните съдове, нормализира кръвното налягане. Ефикасен при синдрома на хроничната умора, лечение на анемия.

Хепато-протектор - осигурява защита и възстановява нормалните чернодробни функции.

Има уникален ефект при лечение на дихателните пътища (вкл. туберколоза).

Нормализира обмяната на веществата и помага за коригиране на теглото (ефективен е при наднормено и поднормено тегло). Подобрява работата на стомашно-чревния тракт и проблеми с констипация (запек). Стимулира организма да произведе инсулин.

При заболявания на простатата и импотентност. Ефикасен при ПМС (пред-менструален синдром) и климакс.

Мощен антиоксидант, забавя стареенето. Пречи на появата на тумори. Възстановява след радиационно поражение и химиотерапия

Оздравява, хидратира, избелва кожата, спира появата на пигментни петна, премахва лунички.

За по-добра памет и концентрация. Ефективен при нервни и депресивни състояния. Природен стимулатор за спортисти, вдига енергийните нива.

Външно:*
Лекува акне, екземи, подсичане, импетиго. Заздравява, хидратира и регенерира кожата. Лекува рани.

Боровият прашец не е само хранителна добавка, а пълноценна супер храна. В него се съдържат всичко необходимо за нуждите на човешкото тяло. В глобален план може да способства за решаване на проблема със световния глад.


*Боровият прашец може да се прилага и външно за кожата - 2 таблетки стрити на прах се посипват в раната или болното място.
**Боровият прашец e суперхрана.